Aziatische hoornaar

Je ziet dan of het een Aziatische. De determinatie werd bevestigd en hiermee is dit de eerste zekere vondst van deze soort in Nederland.


Pin Op Garden Ideas

De Aziatische hoornaar is een exotische wespensoort die zich inmiddels heeft verspreid van Frankrijk tot Spanje Portugal Italië Duitsland Groot-Brittannië en België.

. Hij kwam Europa binnen via een bonsai-kwekerij in Frankrijk in 2004 en heeft zich sindsdien verspreid over Spanje Portugal Italië Duitsland Groot-Brittannië Nederland en. De Aziatische hoornaar ook wel monsterwesp genoemd eet veel honingbijen wilde bijen en andere insecten en is om die reden in 2016 op de zogeheten Unielijst geplaatst. Dat zegt stichting Platform Stop Invasieve Exoten.

Je herkent haar aan het zwarte lijf met een gele band en de gele poten. In 2004 zijn de eerste exemplaren in Frankrijk gearriveerd met een scheepslading bonsai-boompjes. In tegenstelling tot de Europese hoornaar zien de bijen deze soort niet als vijand en vallen niet aan als ze hun nest benaderen.

Aziatische hoornaar - YouTube. Nesten van deze wesp moeten zoveel mogelijk worden vernietigd om verspreiding te voorkomen. De Aziatische hoornaar latijnse naam.

De wesp wordt gezien als een grote bedreiging voor de honingbij. Ook in Nederland wordt de soort steeds vaker aangetroffen. De Aziatische hoornaar is namelijk weer gespot.

Het insect is bijna twee keer zo groot als een. Elke koningin die nu gevangen wordt scheelt dus een nest in de zomer aldus Wilfred Reinhold voorzitter van het platform. Ze vormen vooral een gevaar voor de honingbijenpopulatie omdat ze actief op jacht gaan naar deze bijen en binnen enkele uren tot wel 30 van een.

Eén enkele Aziatische hoornaar kan makkelijk een heel bijennest uitmoorden. De stichting vindt het belangrijk om alert te zijn op de grote bijna geheel zwarte wesp. In onderstaande afbeeldingen kun je het verschil tussen de Europese en Aziatische hoornaar goed herkennen.

Op 17 september zette Ron van der Roer enkele fotos van een Aziatische hoornaar op Waarnemingnl. De Aziatische hoornaar is een grotendeels zwarte wesp die honingbijen wilde bijen en hommels eet. De exemplaren die nu rondvliegen zijn koninginnen die eind.

De Aziatische hoornaar heeft een kenmerkende zwarte kop met een geel-oranje gezicht. Er is geen reden tot paniek bij het zien van een hoornaar of. Aziatische hoornaar in Nederland.

Toch is er nog geen bijenvolk uitgestorven door de Aziatische hoornaar. De Aziatische hoornaar geldt in Nederland namelijk als ongewenste soort. Het borststuk is volledig donkerbruin of zwart fluwelig afgeboord met een smalle gele band.

De Aziatische hoornaar is een grotendeels zwarte wesp die honingbijen wilde bijen en hommels eet. De Aziatische hoornaar Vespa velutina is een exotische wespensoort die sinds mei 2017 in Vlaanderen voorkomt. Ook in de provincies Zeeland Zuid-Holland en Noord-Brabant zijn ze gespot.

Wilfred Reinhold voorzitter van het Platform Stop Invasieve Exoten vindt het allemaal wat overdreven. Volgens hen is het jagende insect gespot in de provincies Zeeland Zuid-Holland Noord-Brabant en Limburg. Nesten van deze wesp moeten zoveel mogelijk worden vernietigd om verspreiding te voorkomen.

Al snel verspreidde de exoot zich over het Europese continent. Ook is er nog niemand door gestoken. Alleen het vierde achterlijfsegment is geel-oranje gekleurd.

Deze wespenvariant is namelijk niet vervelender voor mensen dan een gewone wesp. De Aziatische hoornaar geldt als een invasieve exoot. Dit meldt het platform Stop invasieve exoten.

Wat te doen tegen hoornaar of wesp. In onder andere Maastricht en Born zijn de eerste Aziatische hoornaars dit jaar gezien. De Aziatische hoornaar staat in de volksmond bekend onder de naam monsterwesp De paniek is weer uitgebroken want het insect is alweer gesignaleerd in Brabant.

De experts zijn het er niet over eens. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA is verantwoordelijk voor de opsporing de provincie voor de bestrijding. Behalve een bestrijder én mijn collega maar die stopte er een in een buisje Wat moet je doen als je er misschien een ziet.

Die aanpak houdt onder meer in dat vestiging en verspreiding moet worden. De Aziatische hoornaar heeft daarnaast zwarte poten met gele uiteinden en de Europese hoornaar heeft rode poten. Vespa velutina is oorspronkelijk afkomstig uit Zuidoost-Azië.

Uiterlijk De Aziatische hoornaar is goed te herkennen aan zijn volledig zwarte borststuk. De Aziatische hoornaar is niet bepaald een beestje naar wiens aanwezigheid wordt uitkeken. Dat meldt het platform Stop Invasieve.

Dat is een lijst met inmiddels 66 soorten planten en dieren die in de hele Europese Unie moeten worden aangepakt. De Aziatische hoornaar is. Het insect dook in 2017 voor het eerst op in Nederland.

Dreigt een oncontroleerbare plaag of valt dat mee. Hoewel een steek van zon hoornaar niet per se gevaarlijker is dan de steek van een gewone wesp kan het wel een stuk pijnlijker zijn. De Aziatische hoornaar Vespa velutina is een invasieve exoot die vanuit Azië naar Europa gekomen is.

In tegenstelling tot de Europese hoornaar Vespa crabro veroorzaakt de Aziatische hoornaar veel problemen in Europa. De Aziatische hoornaar word gezien als een grote bedreiging voor de honingbij die op het menu staat van deze hoornaar. Je kunt ze melden op waarnemingnl.

Het is niet nodig om naar de dokter te gaan met een hoornaarsteek tenzij je allergisch bent voor dat soort insectenbeten wanneer je in je mond. In Zuiddorpe Hulst en Axel. Hij vond de versufte wesp op het pad langs zijn moestuin in Dreischor Schouwen-Duiveland.

Sinds 2016 staat de Aziatische hoornaar soort op de lijst van invasieve exoten. Als je twijfelt kun je een foto uploaden in de app ObsIdentify. De aziatische hoornaar vespa velutina is een grote wesp afkomstig uit zuidoost- azië in europa gedraagt ze zich als invasieve exoot de wesp is hoofdzakelijk proble- matisch vanwege haar menu dat voor een flink deel bestaat uit honingbijen de soort staat op de unielijst van de europese unie wat betekent dat voor alle landen binnen de eu.

De Aziatische hoornaar ook wel monsterwesp genoemd is dit jaar weer in Brabant gesignaleerd. De Aziatische hoornaar is dit jaar op drie plekken in Zeeland gezien. Wilfred Reinhold de voorzitter van het platform geeft meer informatie over het insect.

Aziatische hoornaar gezien in vier provincies maar volgens kenners geen reden tot paniek De Aziatische hoornaar een vrijwel zwarte wesp die honingbijen wilde bijen en hommels eet is opgedoken in de vier zuidelijkste provincies.


Hoornaar Wesp Foto S Wesp Insecten


Pin Op Met Vleugeltjes


Pin Op Wesp


Schooltv Vroege Vogels In De Klas De Hoornaar Vogels Vroege Vogel Insecten


Pin On Gezondheid


Pin Op Best Pics Fauna Flora


Wesp Van Vroegevogels 3 Foto S Van Vroegevogels Vara Nl Wesp Bijen En Natuur


Pin On Hornets


Aziatische Hoornaar Is Gezien In Nederland Van Vroegevogels Insects Wasp Insect Wasp


Types Of Bees Bee Types Of Bees Bee Moth


Pin Op Nature Today


Europese Hornet Europees Pchela Shershni Horoshie Filmy


Pin Op Nature Today


Hoornaar Europa Dierenrijk Insecten


Hoornaar Van Vroegevogels Wesp Insecten Natuur


Epingle Sur Vespa Velutina Vs Vespas


Pin Op Secret Garden

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel